21 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 21 octombrie 2019

Actorul Dan Puric, despre copilăria trăită la Nehoiu: ”Când veneam la Buzău ziceai că vin la New York”

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2778 vizualizari 0 comentarii

Marele actor și regizor Dan Puric este de luni, 21 octombrie cetățean de onoare al orașului Buzău. Consilierii locali municipali au votat acordarea acestei distincții marelui artist, originar de la Nehoiu.
După primirea titlului de cetățean de onoare al Buzăului, Dan Puric a explicat într-un mesaj emoționant, presărat ici-colo cu întâmplări haioase, cât de mult înseamnă pentru domnia sa faptul că este născut pe pământ buzoian.
” Diplomele acestea sunt niște consecințe  ale unui fior, fiorul nașterii acum 60 de ani pe pământul acesta românesc, acest pământ care  mi-a făcut onoarea să mă nasc pe el aici. E o mare onorare să te naști pe acest pământ sfânt al Buzăului. (..) Cel mai important moment în viața unui om  e când se întoarce la rădăcini, restul e aventură sau rătăcire. Ti se schimbă pulsul când te întorci spre casă. Doar dacă ai probleme fiziologice nu se întâmplă așa ceva cu tine. Are ceva pământul acesta”, a spus Dan Puric.
Născut la Nehoiu, pe atunci o comună ”amărâtă, după cum spune chiar actorul, Dan Puric a rememorat sentimentele pe care le trăia pe vremea când era copil și ajungea la oraș: ” M-am născut la Nehoiu iar când veneam la Buzău ziceai că vin la New York. Stăteam între capre și oi la Nehoiu, era o comună amărâtă”.
Dan Puric s-a născut pe 12 februarie 1959, în județul Buzău. Este fiu de medici care lucrau la Spitalul din Nehoiu.   După absolvirea cursurilor primare, a urmat Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din București iar în anul 1985 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București.  A jucat în numeroase piese dar și în spectacole de pantomimă.  A regizat, film și producție, pentru televiziunea din Lausanne-Elveția. Dan Puric are activitate și ca publicist.
A primit, printre altele, Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler pentru servicii excepționale în cultură, Marele Premiu Unesco pentru dezvoltarea culturală și pentru dezvoltarea artei scenice românești în străinătate.Etichete: Actorul |  Buzău |  copilăria |  despre |  Nehoiu |  Puric |  trăită |  veneam |  ziceai
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU