07 [APR 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 aprilie 2017

Actorul Cristian Şofron, dezvăluiri la Focus TV

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
13 voturi 3225 vizualizari 0 comentarii

Un actor care a făcut istorie vrea să devină director al Teatrului George Ciprian din Buzău. Cristian Şofron, timidul marinar din „Toate pînzele sus”, filmul cu cea mai mare audienţă din istoria cinematografiei româneşti, şi-a depus dosarul în vederea susţinerii concursului pentru şefia teatrului buzoian. Săptămîna aceasta, Consiliul Judeţean a decis ca procedurile în vederea susţinerii concursului să fie reluate. Vizibil dezamăgit de această turnură a lucrurilor, Cristian Şofron, a dezvăluit în exclusivitate la Focus Tv că nu renunţă la lupta pentru cîştigarea funcţiei de director al teatrului buzoian.

„Buzăul înseamnă ceva pentru mine. Nu este un oraş din Romînia, înseamnă un loc special unde m-am întors întotdeauna cu mare plăcere. Putem să-i anunţăm pe spectatori că a fost anulat concursul. Există, din punctul meu de vedere, o anumită frustrare pentru că luni de zile m-a preocupat acest lucru, m-am documentat, am făcut un proiect şi acum, el a rămas undeva în neant. Pentru mine, Teatrul din Buzău este o mare şansă. Judeţul Buzău are o mare şansă de a avea primul teatru de proiecte din România. Nu pot să nu spun, cu mare sinceritate că el nu mai ocupă locul pe care l-ar merita în peisajul teatral românesc  şi asta cred că vine dintr-o mai mică preocupare asupra repertoriului”, a spus Cristian Şofron la emisiunea Focus News de la Focus Tv.

Tot la Focus News de la Focus Tv, actorul a vorbit despre un plan de bătaie pentru renaşterea Teatrului George Ciprian:

„Buzoienii sînt privaţi de evenimente teatrale şi nu numai. Teatrul poate face şi altfel de evenimente, nu numai cele de spectacol. Eu cred că spectacolele teatrului trebuie să fie evenimente şi nu nişte spectacolaşe. Teatrul din Buzău trebuie să recîştige poziţia superioară în ierarhia teatrului romînesc. Ar trebui refăcută o legătură tradiţională între public, între cetăţenii Buzăului şi teatru”.

Prezenţa marelui actor în studioul Focus TV a însemnat însă mai mult de atît: scene memorabile, unice, dezvăluite în direct de singurul actor rămas în viaţă din cei care au făcut parte din echipajul marinăresc de pe nava Speranţa, din filmul care a făcut istorie şi care a încîntat atîtea generaţii: „Toate pînzele sus”. Cristian Şofron, în film timidul marinar Mihu, a dezvăluit la Focus Tv cum a ajuns să joace în producţia cu cea mai mare audienţă din istoria cinematografiei romîneşti: „Eu am anjuns la probele pentru acest film cînd mai era un singur candidat. El se numea Horaţiu Mălăele. Cred că de-abia terminase facultatea. Era un tînăr actor, extrem de bine văzut şi de apreciat, chiar la vîrsta aceea. Soarta sau regizorul Mircea Munteanu a hotărît ca eu să primesc rolul respectiv”
 
Regizat în anul 1976 de Mircea Mureşan, Toate pînzele sus rămîne o piatră de temelie în cinematografia romînescă, un film care se redescoperă de la generaţie la generaţie. Un film de aventură în care au jucat atîţia mari actori ai ţării. Cristian Şofron dezvăluie că a rămas singurul membru al echipajului de pe nava Speranţa. Ceilalţi actori au plecat să joace în ceruri. Etichete: Actorul |  Cristian |  dezvăluiri |  Focus |  Şofron
Voteaza articolul: bun: 13  |  slab: 0   13

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU