12 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 septembrie 2018

Acțiune de ecologizare / Ce mai aruncă buzoienii în pădurea Crângului

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 2928 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Acțiune de ecologizare / Ce mai aruncă buzoienii în pădurea Crângului

Un grup de tineri inimoși au curățat pădurea.
Diana Rus continuă să înfrumusețeze orașul. „Buzăul curat! Păstrează curățenia în orașul tău!” a ajuns la a cincea ediție, care va avea loc pe 13 septembrie. Oricine este dispus să participe și să ofere o mână de ajutor menită să facă orașul mai frumos, este așteptat la ora 17:30 pe strada Baștan, la poarta serviciului de Ambulanță.
De asemenea, Diana a fost în cursul zilei de ieri, 11 septembrie, la primărie, unde i-a înmânat viceprimarului Sorin Apostu o cerere cu unele solicitări menite a sprijini acțiunea de ecologizare a parcului Crâng. Printre acestea se numără coșuri de gunoi pe strada Mareșal Averescu, o patrulă de poliție comunitară în aceeași zonă, dar și forță de muncă – asistați sociali pentru colectarea gunoaielor din parc. Viceprimarul s-a arătat interesat de propunerile Dianei și va face tot ce-i va sta în putință pentru a sprijini acțiunea de ecologizare. De asemenea, și-a manifestat interesul și pentru a participa el însuși la acțiune, asta în funcție de programul de la serviciu.

Cum au decurs acțiunile anterioare...

Joi, 6 septembrie, parcul Crâng a găzduit o mână de tineri cu inițiativa de a curăța parcul de gunoaie, sub deviza „Crângul fără gunoi”, fiind a patra acțiune de acest fel inițiată de buzoianca Diana Rus. Cum s-a întâmplat? Simplu. Diana se plimba alături de un prieten în zonă, și văzând gunoaiele umplând aleea, s-a hotărât să facă ceva în acest sens. 
„Am vrut să mă implic activ în comunitate, am luat decizia, în urma gunoaielor pe care le-am văzut pe lângă poarta Crângului II, adică intre Crâng și spital, am luat decizia ca, împreună cu un amic să strângem gunoaiele respective. Am vrut doar să văd curat și atât, la altceva nu m-am gândit.”, a declarat Diana Rus, inițiatoarea acestui proiect.
RER Sud SA a sprijinit gestul tinerilor atât prin saci menajeri și mănuși, cât și printr-o mână de ajutor.
„Sunt foarte necesare, după cum vedeți, aleile și nu numai, sunt pline de gunoaie, reciclabile, dar și menajere. Am întâlnit papuci, portocale și așa mai departe, care nu își au locul aici. Puterea exemplului frumos cred că trebuie promovată și, de asemenea, exemplul frumos trebuie urmat.”, a explicat Carmen Popa, reprezentantul RER Sud SA.
Numai în câteva minute, sacii s-au umplut de gunoi, de pantofi, bibelouri, obiecte casnice, farfurii, alimente, și diverse alte resturi. După câteva ore, numeroși saci au fost colectați de firma de salubritate. În urmă, tinerii au lăsat un parc mai curat.
„Îmi doresc ca persoanele care văd acest reportaj să nu mai arunce gunoaiele în parc pentru că sunt convinsă că locuitorii din acest cartier, dar și cei care tranzitează zona, vor să se bucure de un parc curat, împreună cu familia lor și mi-aș dori să văd și câteva coșuri de gunoi pe aleea care începe de la toaletele publice până la ieșirea spre Micro XIV.”, a adăugat Diana Rus.
Modul Dianei Rus de acțiune, de a aduce frumosul în prim plan, este deja un mod de viață. Campaniile sociale desfășurate prin Asociația „Împreună pentru buzoieni” sunt cunoscute de locuitorii orașului. Și în Săhăteni o acțiune asemănătoare a dus la igienizarea comunei, tot din inițiativa proprie a Dianei Rus și cu sprijinul primăriei care, la îndemnul buzoiencei, i-a convocat pe beneficiarii de ajutor social pentru igienizarea comunei. 
Pe pagina de socializare Facebook au fost inițiate multe dintre aceste acțiuni, care, cu perseverență și încredere în mai bine, au ajuns să devină realitate. Unele se desfășoară pe grupul înființat „Buzăul curat”, altele pe pagina Veggie Living, dar și prin intermediul Asociației „Împreună pentru buzoieni”.
Pentru mai multe detalii, accesaţi link-ul AICI.Etichete: Acțiune |  aruncă |  buzoienii |  Crângului |  ecologizare |  pădurea
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU