16 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 mai 2018

A inceput! Mare desfasurare de forte pe Calea Eroilor

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2324 vizualizari 0 comentarii

 Astăzi,s-a dat startul celui mai mare eveniment de cinstire a eroilor organizat până acum în județul Buzău. Momentul culminant va fi atins însă abia mâine când pe scena amplasată în fața Cimitirului Eroilor vor urca înalte oficialități ale statului român precum și ambasadori  străini. Numărul invitațiilor trimise sau făcute personal chiar de primarul Constantin Toma este de ordinul zecilor, însă, cei mai mulți dintre oaspeți se pare că lasă confirmarea participării la eveniment pe ultima sută de metri. Fie din motive de siguranță, fie pentru a fi siguri că-și pot face loc în pragramul încărcat, multe dintre oficialitățile statului, cum ar fi preșdintele țării, Klaus Iohanis, premierul Viorica Dăncilă sau Patriarhul Daniel încă nu le-au dat niciun răspuns autorităților buzoiene. Cei mai prompți au fost însă reprezentanții Armatelor străine, care déjà și-au trimis la Buzău batalioanele de militari ce vor defila pe Calea Eroilor.

      Militari din Austria, Italia, Bulgaria și Republica Moldova, ajunși deja la Buzău,  au vizitat ieri mai multe obiective turistice din județ. După o zi întreagă de plimbări prin județ, conducerea Diviziei 2 Infanterie „Getica" le-a organizat oaspeților o primire festivă în Parcul Crâng. Acolo, au fost întâmpinați de meșteri populari, producători tradiționali de pastramă și cârnați de Pleșcoi, în timp ce Fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica" și grupul de copii Drăgăicuțele din Berca i-au încântat pe oaspeții militari cu melodii tradiționale românești.

          Reamintim, ca,incepind de astazi au fost impuse restricții în traffic. Calea Eroilor a fost deja închisă și așa va rămîne până la 12, 30, pentru ca joi restricții să fie impuse între orele 8,00 și 19,00. Restricții vor fi și pe bulevardul Mareșal Averescu, închis pe partea cu sediul Comandamentului de astazi de la ora 13,00 până maine seara, la ora 19,00. 


Etichete: Calea |  desfasurare |  Eroilor |  forte |  inceput
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

425 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
371 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU