Curs valutar:
4.7287
4.1834
20 iunie 2019 Ultimul update: 22:03
13 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 13 septembrie 2018

6 suspecti de proxenetism,arestati

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1786 vizualizari 0 comentarii

Șase dintre membrii unei grupări specializate în trafic de persoane și proxenetism, destructurată la început de săptămână de anchetatorii din Buzău, au fost arestați preventiv. De asemenea, un alt membru al grupării, a primit arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile, având interdicția de a nu părăsi domiciliul său din comuna Smeeni, județul Buzau. Decizia  poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpați și de la comunicare pentru procuror.

Reamintim, portalul șansanews.ro a făcut public în exclusivitate faptele unor indivizi din Buzau sunt suspectați de săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism, trafic de persoane și consttuire de grup infracțional organizat. Suspecții, 15 la număr, majoritatea bărbați, racolau tinere din localitățile limitrofe municipiului Buzău. Cea mai frecventă metodă folosită pentru racolare era metoda Loverboy, prin care tinerele erau seduse și,  ulterior, duse în străinătate, sub promisiunea unor slujbe bine plătite. În realitate, tinerele ajungeau în Scoția și Olanda unde erau obligate să se prostitueze.

Bazele afacerii ar fi fost puse încă din 2008 de un buzoian, cerectat de procurori într-un alt dosar de proxenetism. După ce timp de câțiva ani a trimis fete să se prostitueze în afara țării, în 2012 buzoianul a constituit un nou grup infracțional, din care făcea parte chiar sora sa.  Femeia a plecat în Olanda împreună cu fiica sa  ce urma să practice prostituția, dar și cu un nepot, care a racolat la rândul său  o tânără ce urma de asemenea să practice prostituția. Iar pe parcurs, la aceste grupuri au ajuns și alți membri, astfel că în final în perioada 2012-2018, cei 15 proxeneți ar fi racolat prin metoda Loverboy, 30 de tinere, pe care le-au trimis să și vândă trupurile în diverse țări.

Potrivit polițiștilor, de pe urma fetelor, membrii grupării ar fi obținut aproape 325.000 de lire şi 132.000 de euro.

Etichete: arestati |  proxenetism |  suspecti
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU