25 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 octombrie 2017

Peste 200 de pensionari din Buzău vor avea popriri pe pensii

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 3008 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Verificările periodice efectuate de Casa Judeţeană de Pensii au scos în  evidenţă pensionari care au acumulat în mod ilegal venituri. Directorul C.J.P. Buzău, Carmen Androne a precizat că verificările au constat în suprapuneri de baze de date ale instituţiilor care contabilizează veniturile. În acest moment, CJP Buzău are de recuperat peste 5 miliarde de lei vechi de la pensionarii care au încălcat prevederile articolul 114 al Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pesnii unice, articol ce stipulează clar condițiile în care se suspendă plata pensiei. 
Nici soții supraviețuitori nu sînt scutiți
Un număr important de pensionari buzoieni se vor trezi cu poprire pe conturi ca urmare a faptului că au acumulat, în mod ilegal, venituri pe lîngă pensii. Legea 263 arată că există anumite categorii de beneficiari de pensie, cărora le este permis cumulul pensiei cu anumite venituri pe care aceștia le realizează. În schimb, beneficiarii de pensii anticipate sau anticipate parţial şi cei cu grad de invaliditate I sau II nu pot cumula pensia acordată cu venituri obţinute prin desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract de muncă. De asemenea, pensionarii cu invaliditate de gradul III nu pot cumula pensia cu venituri obţinute în urma unor activităţi de natura celor stipulate pentru cei pensionaţi anticipat, anticipat parţial sau cu grad de invaliditate I sau II, dacă acestea depăşesc jumătate din programul normal de lucru al locului de muncă respective - adică 4 ore. 
Se interzice cumulul de venituri şi soţului supra­vieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş, dacă veniturile obţinute sînt mai mari de 35% din câştigul salarial mediu brut, iar soţul supravieţuitor nu mai poate beneficia de pensia de urmaş dacă s-a recăsătorit.

223 de cazuri depistate de Casa de Pensii

În urma analizării dosarelor de pensionare ale persoanelor depistate a fi în incompatibilitate, Casa de Pensii Buzău a constatat că are de încasat la acest moment, o sumă destul de importantă. "La luna octombrie 2017 au fost verificate 223 de cazuri, pentru încadrarea sau neîncadrarea în aceste situaţii de incompatibilităţi. Suma aferentă debitelor ce se află în contabilitate și care trebuie recuperată prin poprire înființată asupra veniturilor din pensii este 535.637 de lei", a precizat directorul Carmen Androne.Etichete: Buzău |  pensii |  pensionari |  popriri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU