Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
06 [DEC 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 06 decembrie 2017

20 de comune vor beneficia de cadastrare gratuită

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 1768 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile. Cele 20 de localităţi buzoiene, care vor beneficia de aceste fonduri au fost selectate de o comisie alcătuită specialişti din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor, dar şi din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, desemnaţi de primul-ministru.

Din 2018 se taie subvenţiile
În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România pînă în 2023, sînt cuprinse 660 de comune din toate judeţele ţării care vor beneficia de fonduri europene, respectiv o suprafaţă de 5.758.314 hectare. Un proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Dezvoltării prevede că, timp de 4 ani, începînd din 2018, statul nu va mai subvenţiona lucrările gratuite de cadastrare.

Licitaţii unde n-au început lucrările

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a publicat recent lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile. La nivelul județului Buzău, 18 localități se află pe această listă - Boldu, C.A.Rosetti, Cilibia, Cochirleanca, Gălbinași, Grebănu, Merei, Pietroasele, Poșta Cîlnău, Săhăteni, Smeeni, Stîlpu, Țintești, Ulmeni, Vadu Pașii, Valea Rîmnicului, Zărnești și Ziduri.

"Pe lista comunelor care vor fi cadastrate integral din fonduri europene pot fi regăsite și UAT-urile în care au fost deja iniţiate procedurile pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară şi care îndeplinesc criteriile de prioritizare. În acest caz, vor fi scoase la licitație doar sectoarele cadastrale în care nu au început lucrările", a spus Radu-Codruț Ștefănescu, directorul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, peste 860 milioane euro, și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane euro. În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România pînă în 2023, sînt cuprinse 660 de comune din toate județele țării care vor beneficia de fonduri europene.
Etichete: beneficia |  cadastrare |  comune |  gratuită
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

263 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

201 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

199 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU