07 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 februarie 2020

12 chinezi care lucrează la Pârscov, revin la Buzău. Autoritățile medicale, cu ochii pe ei

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3329 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Crește numărul persoanelor care ajung la Buzău din China, țara unde sute de oameni au murit din cauza coronavirusului. 12  cetățeni chinezi sunt așteptați la Buzău să lucreze la o fabrică din Pârscov. Aceștia vor ajunge în județ abia după ce vor trece printr-un control medical efectuat la aeroport, iar odată ajunși la Buzău vor intra în carantină. Între timp, autoritățile de sănătate publică sunt obligate  să amenajeze un spațiu unde eventualii suspecți de coronavirus ar putea fi cazați și tratați. 

Odată cu românii care se întorc de la muncă din China ajung la Buzău și cetățeni chinezi angajați la firme din județ. Primii buzoieni care au venit acasă după declanșarea epidemiei de coronavirus sunt de aproape o săptămână în carantină. Medicii epidemiologi discută zilnic cu aceștia, iar până acum starea lor de sănătate este bună. Însă, autoritățile spun că alte șase persoane ar urma să revină acasă în următoarele zile, potrivit fișelor trimise de specialiștii care se ocupă de triajul pasagerilor care aterizează pe aeroportul Otopeni.
Pe de altă parte, la Buzău urmează să ajungă și cetățeni chinezi care muncesc la o fabrică din Pârscov. În total ar fi vorba despre 12 persoane, însă în comuna buzoiană ar urma să fie cazați doar cinci. 
Cei 12 cetățeni chinezi sunt angajați ai societății din China si au fost acasă pentru a -și petrece sărbătorile. Unii vor locui la București, alții vor ajunge la locuințele lor din comuna buzoiană. Toți vor fi consultați la sosire pe aeroport și dacă nu prezintă simptome specifice coronavirusului vor fi izolați la domiciliu timp de 14 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia. 
Dată fiind evoluția numărului de persoane care au avut contact cu țara unde sute de cetățeni au murit de coronavirus, medicii epidemiologi au primit sarcina ca până pe 11 februarie să identifice și mai apoi să amenajeze un spațiu unde ar putea fi cazați și tratați eventualii suspecți de coronavirus. 
Până acum, numărul deceselor în China, provocate de coronavirus, a ajuns la peste 560 de persoane, în timp ce alte zeci de mii de cetățeni sunt confirmați cu această boală. 
Etichete: Autoritățile |  Buzău |  chinezi |  lucrează |  medicale |  ochii |  Pârscov |  revin
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU