08 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 08 iunie 2019

10 noi cazuri de RUJEOLĂ, la Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1328 vizualizari 0 comentarii

Alte 109 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în 17 judeţe şi în Bucureşti. Astfel, de la debutul epidemiei naționale, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.133, din care 64 de decese.

În perioada 3-7 iunie, au fost raportate încă 109 cazuri nou-confirmate, în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Dintre acestea, cele mai multe au fost raportat în Mehedinţi (36), în timp ce în Bucureşti au fost semnalate 13 cazuri, în Teleorman - 11, în Buzău - zece, în Braşov - opt, în Cluj - şapte, în Sălaj - şase, în Galaţi şi Maramureş - câte patru, în Dolj - două, iar în Argeş, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Mureş, Prahova şi Suceava - câte un caz.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.Etichete: Buzău |  cazuri |  RUJEOLĂ
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU