14 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 14 iulie 2019

Aventură cu final fericit a unor turiști, în Munții Buzăului

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1437 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Întâmplare cu final fericit în cazul unor brăileni care au luat la picior Munții Buzăului, fără a cunoaște însă foarte bine zona și în contextul unei vremi capricioase. Oamenii s-au rătăcit prin munți iar câteva ore bune au hoinărit prin pădure, fără a ști încotro s-o ia. Au sunat după ajutor, însă pentru că în zonă nu era semnal, jandarmii nu i-au putut repera și recupera. Din fericire, în acest caz, totul s-a terminat cu bine, însă jandarmii recomandă turiștilor să aibă mare grijă atunci când pornesc în astfel de expediții pentru că muntele poate fi extrem de înșelător.

Sâmbătă, în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel la 112 prin care o femeie din județul Brăila sesiza faptul ca, împreună cu alte 6 persoane, printre care și un copil de 14 ani,  au plecat de la Așezările Rupestre spre Aluniș, Colți pentru a ajunge la o pensiune din zonă. Aceștia, la momentul apelului, se aflau la intrarea pe un drum forestier între localitățile Nucu și Aluniș (Colți) conform datelor GPS,  si nicio persoană nu avea probleme din punct de vedere medical.  A fost trimisă o patrulă formată din doi jandarmi cu un auto din cadrul P.J.O.P.M Nehoiu pentru căutarea, sprijinirea și conducerea persoanelor către o zonă sigură. Pe fondul lipsei semnalului  gsm nu a mai putut fi păstrată legătura cu apelanta sau cu alte persoane din grup.
Abia la ora 17.43, jandarmii au putut lua legătura cu cea care le solicitase sprijin  iar în urma discuției purtate a reieșit faptul că grupul care se rătăcise s-a întâlnit cu un alt grup de turiști, aceștia din urmă cunoscând  zona astfel că împreună  se îndreaptă către localitatea Aluniș.
În jurul orei 18.00, patrula de jandarmi montani a depistat persoanele, însoțindu-le până la locul de cazare.
Jandarmii buzoieni recomandă persoanelor care intenționează să organizeze drumeții montane să se documenteze temeinic înainte de plecare cu privire la traseele pe care le vor parcurge și condițiile meteo, precum și să își asigure echipamentul adecvat.Etichete: Buzau  |  jandarmi |  munti |  turisti |  rataciti
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU