06 [SEP 19] ACTUALITATE
Vineri, 06 septembrie 2019

8 copii din Rm. Sărat, aflați în tabără la Odobești, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2718 vizualizari 0 comentarii

Opt copii din Râmnicu Sărat care se aflau într-o tabără sportivă la Odobești, în județul Vrancea, au ajuns joi noapte  la spitalul din Focșani, cu simptome specifice unei toxiinfecții alimentare.                                 
Primii patru copii au fost aduși la Spitalul județean Sfântul Pantelimon din Focșani în jurul orei 21.00.  Aveau vărsături, dureri de cap și de burtă. Ulterior, alți patru copii, cu toții cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, au ajuns la unitatea spitalicească, spunând că se simt rău după ce au mâncat la un hotel din Odobești.
Copiii, originari din Râmnicu Sărat, erau în tabără, și le-au povestit medicilor că s-au bălăcit în piscină iar apoi au mâncat  „de toate”.
Preluați de medici, unii dintre copii au avut nevoie de perfuzii, în timp ce alții au primit tratament antivomitiv și pentru a nu se deshidrata. Pentru că în câteva ore, starea copiilor s-a îmbunătățit, medicii le-au permis să plece, fie acasă cu părinții, fie, alții,  au revenit în tabără.
”Joi seară, în jurul orei 21.00, în secția de Infecțioase au ajuns opt copii în urma unei toxiinfecții. Au primit îngrijiri medicale dar pentru că nu se impunea internarea au plecat din spital. Copiii au venit cu greață, vărsături, unii au necesitat tratament perfuzabil, ceilalți doar injecții intramusculare pentru a opri vărsăturile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sfântul Pantelimon din Focșani, Alina Cosma.
În urma acestei situații, Direcția de Sănătate Publică Vrancea a demarat o anchetă, medicii efectuând verificări la unitatea de la Odobești, unde s-a întâmplat incidentul, în încercarea de a afla ce le-a provocat copiilor starea de rău.Etichete: aflați |  alimentară |  copii |  Odobești |  spital |  Sărat |  tabără |  toxiinfecție
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

18 noi 2019 [11:13]  MONDEN BUZAU

S-a măritat și vrea trei fetițe

660 vizualizari Citeste tot
18 noi 2019 [10:16]  ACTUALITATE BUZAU

Primarul Toma: ”A fost o greșeală”

1587 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU